Morotskaka Med Citronfrosting
Eftersom vi hade väldigt mycket morötter i kylen kände jag mig nästan tvungen att göra en till morotskaka, även om den förra är långt i från slut. Hade dock ingen lime, så testade en annan frosting. Eller ja, jag använde en citron istället. Gjorde denna i en långpanna, man får ju fler bitar i en sådan och den blir lättare att förvara.

TILL CIRKA 16 BITAR I EN LÅNGPANNA, RESPEKTIVE 12 I EN RUND SNÄPPFORM
Morotskaka:
Receptet hittar du HÄR
Frosting:
60 gram rumsvarmt smör
4 dl floursocker
1 tsk vaniljsocker
100 gram philadelfiaost
Rivet skal från en citron
1. Gör morotskakan enligt receptet.
2. Gör frostingen: Finriv citronen och vispa alla ingredienserna i en bunke med hjälp av en elvisp på lägsta hastigheten i början. Öka successivt efter som alla ingredienserna blandas. Bred därefter frostingen över kakan när den svalnat. Skär i bitar och servera!
Kommentarer
Trackback