Morotskaka Med Limefrosting
Igår bakade jag denna kaka och den är verkligen himmelsk! Om jag bara skulle få välja en kaka i hela världen så skulle det utan tvekan vara denna, den är helt otroligt god. Att den är enkel att gör den bara bättre. Om ni skulle testa denna skulle ni inte bli besvikna. Limefrostingen gör kakan lite mer syrlig och frisk i smaken, och frostingen blir härligt grönfärgad.
TILL CIRKA 16 BITAR I EN UGNSFORM, RESPEKTIVE 12 I EN RUND SNÄPPFORM
Kaka:
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl solrosolja
4 1/2 dl rårivna morötter
Limefrosting:
60 gram rumsvarmt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g philadelfiaost
Rivet skal från en lime
- Eventuellt strössel till garnering.
1. Vispa ägg och socker pösigt och blanda all torra ingredienser i en separat bunke. Riv morötterna.
2. Blanda ner de torra ingredienserna i äggsmeten. Tillsätt morötterna och oljan. Rör till en jämn smet.
3. Lägg smörpapper i en ungsform ifall du vill ha rutor eller smörj och bröa en rund snäppform ifall du vill ha en rund kaka. Häll ner smeten och och grädda kakan i mitten av ugnen i 150°c i ca 55 minuter. Kakan ska se "lite torr ut" i kanten, och den ska in
te vara kladdig i mitten. Låt kakan svalna.
4. Gör frostingen: Finriv limen och vispa alla ingredienserna i en bunke med hjälp av en elvisp på lägsta hastigheten i början. Öka successivt efter som alla ingredienserna blandas. Bred därefter frostingen över kakan.
Kommentarer
Trackback