Banankaka

Banankaka är perfekt att göra om man har bananer hemma son håller på att bli gamla och mörka. Bäst är faktiskt att baka med lite övermogna bananer, så länge de inte är bruna inuti - då bör man ta bort de. Något annat som är bra med denna kaka är att den går bra att frysa och lätt att tina, bra när man får oväntat besök tillexempel!

TILL EN BRÖDFORM

Banankaka:
100 gram smör
2 dl strösocker
2 mogna bananer, mosade
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt

1. Smält smöret i en kastrull och mosa bananerna i en bunke. Blanda därefter samman smör, mosade bananer och socker i bunken.
2. Tillsätt äggen - ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en separat bunke och vänd sedan ner detta i smeten och rör samman till en jämn smet. Vispa inte eftersom detta kan göra så att kakan blir kompakt. Smärj och bröda en avlång brödform, häll sedan i smeten.
4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 45-55 minuter i 175°c. Om du efter 30 minuter märker att din kaka börjar få för mycket färg kan det hjälpa att att sätta in en vanlig plåt över kakformen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0