Kalljästa Frallor
Dessa frallor är så goda. De olika mjölsorterna ger olika smak och även om de är ljusa blir det ändå en lite grövre smak av grahamsmjölet. Dessa görs med fördel på kvällen, plasseras i kylen över natten och sätts i ugnen för gräddning på morgonen- Superenkelt och supergott! Perfekt om man redan på kvällen vet att man önskar nybakat bröd på morgonen. Variera gärna med frön uppepå, min favorit är sesam så det var just det som dessa frallor fick. Testa dessa, ni lär inte bli besvikna.
RECEPT KOMMER SNART
Chokladbiskvier
Chokladbiskvier är en kaka jag alltid har haft svårt att göra, även om det egentligen inte är så värst krongligt egentligen. Dessa blev bättre än de andra jag tidigare gjort, men de blev mycket små. Det gjorde dock inte så mycket, det var nästan bra då denna bakelse tenderar att bli ganska mastig. Men ack så goda de är!
RECEPT KOMMER SNART
Cappucinokaka
Cappucinokaka var en kaka jag testade för ett tag sedan, och oj vad god den var! Den var dessutom inte speciellt svår att göra. Om man tycker om kaffe i kakor bör man testa denna då den har en härlig smak av just det i både kakan och i krämen. Receptet kommer från en av mina favoritböcker Tovehult - Drömmen om ett café. Värd att läsa!
RECEPT KOMMER SNART
Silviakaka
Silvikaka är kanske kärleksmumsens motsvarighet om man inte tycker om choklad. Men även om man inte tycker om choklad bör man testa att göra denna kaka, för den är så god! När man gör krämen får man dock passa så att den inte kokar, för då kuagulerar äggen och då kan krämen spricka. Låt istället krämen sjuda på medelhög värme i ungefär tjugo minuter tills den tjocknat. Lycka till!
RECEPT KOMMER SNART