Bountybollar
Om min pappa fick välja ett godis så skulle det vara chokladen bounty. När jag hittade detta recept på bountybollar blev jag tvungen att göra dem för att se vad han tyckte. De var lätta att göra och enligt min pappa smakade de exakt som originalet. Bra resultat med andra ord. Testa, du lär inte bli besviken!


TILL CIRKA 20 BOLLAR
Bollar:
50 gram smör
100 gram riven kokos
2 dl florsocker
1/2 dl vispgrädde
Gradering:
100-200 gram mörk blockchoklad
1. Smält smöret. Blanda kokosen, florsockret och vispgrädden. Tillsätt smöret.
2. Rulla smeten till små runda bollar och lägg dem på bakplåtspapper på en talrik i frysen i minst en timma.
3. Smält blockchokladen i en kastrull etter over vattenbad. Rulla kokosbollarna i chokladen. Ta hjälp av en liten tång om du vill. Lägg bollarna på bakplåtspapper eller i knäckformar och förvara dem i kylen. Ta fram dem några minuter före servering.
Kommentarer
Trackback