Kärleksmums

Kärleksmums, snoddas, mockarutor, hjärterum, chokladruntor - ja, kärt barn har många namn, och många olika recept! I går testade jag Jennifers kärleksmums och de är verkligen helt fantastiska! Med en intensiv chokladsmak och med kaffe i glasyren som gör den extra touchen blir detta det godaste kärleksmumsreceptet jag hittills testat.



TILL CIRKA 16 RUTOR

Kärleksmums:
4 ägg
4 dl socker
4 ½ dl mjöl
3 tsk bakpulver
6 msk kakao
200 gram smör
1 1/2 dl vispgrädde


Glasyr:

100 gram smör
2 dl florsocker
2 msk kaffe
1 dl vispgrädde
1 dl kakao

- Kokos eller strössel att strö över

1. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingrediensserna i en separat bunke och vänd försiktit ner det i äggsmeten och vispa samman.
2. Tillsätt  det smälta smöret och grädden under omrörning. Vispa till alla ingredienser har blandats. Häll smeten i en smörjd form, och grädda kakan mitt i ugnen i 200°c i cirka 11 minuter. Känn med sticka om den är klar. Vill du ha den lite kladdig räcker det med 11 minuter, vill du ha den lite fastare kan du ha inne den lite längre. Låt sedan kakan svalna tills den är kall.

3. Gör glasyren: Smält smör och blanda samman alla ingredienserna i en bunke. Låt svalna/stela en stund i rumstemperatur innan du breder den på din kaka. När både kaka och glasyr svalnat - bred glasyren över kakan och strö sedan över kokos. Skär sedan kakan i rutor - den storlek du själv önskar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0