Morotsmuffins

Morotskaka är enligt mig bland det bästa som finns. Dessa morotsmuffins gjorde jag för ett tag sedan och de blev så goda. Det är samma recept som jag annars brukar göra som kaka, men tyckte att muffins skulle bli lite roligare så jag testade det. Vill man kan man med fördel hacka 100 gram valnötter grovt och tillsätta i smeten, men det har inte jag gjort.

TILL 12 MUFFINS

Muffins:
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 1/2 dl solrosolja
1 1/2 dl rårivna morötter

Frosting:
60 gram rumsvarmt smör
4 dl floursocker
1 tsk vaniljsocker
100 gram philadelfiaost
Rivet skal från en citron

- Valfritt strössel

1.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke, vänd ner i smeten och rör till en jämn smet.
2. Riv morötterna och tillsätt detta i smeten tillsammans med oljan. Rör så att allt blandas.
3. Fyll de stora muffinsformarna till 2/3. Har du en muffinsplåt används denna med fördel. Grädda mitt i ungen i 175°c i 13-15 minuter. Låt svalna.
4. Gör frostingen: Finriv citronen och vispa alla ingredienserna i en bunke med hjälp av en elvisp på lägsta hastigheten i början. Öka successivt efter som alla ingredienserna blandas. Bred eller spritsa därefter frostingen över muffinsarna när de svalnat. Om man vill kan man strö på lite stössel, för syns skull!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0