Mintbrownies

Dessa brownies tyckte jag verkade goda, och tro mig, det var dom! Jag har altid haft en förkärlek till just mint och i kombination med choklad görs smaken inte sämre. Tycker du om chokladmint är du nästan tvungen att testa dessa, du lär inte bli besviken. Inte svåra att göra och inte heller tidskrävande.


TILL CIRKA 16 BITAR

Brownies:
150 gram mörk blockchoklad
50 gram smör
2 1/2 dl socker
3 ägg
1 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 dl - 2 dl krossade polkagrisar (cirka 75 gram)

1. Smält choklad och smör. Vispa ägg och socker pösigt och vispa därefter ner chokladen i äggsmeten.
2. Krossa polkagrisarna till ett vitt pulver med hjälp av en matberedare, mixer eller med mortel.
3. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke, vänd sedan ner detta i smeten. Rör till en jämn slät smet.
4. Smörj eller klä en ungnsform med bakplåtspapper, 20x30 cm (eller mindre) och häll ner smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175°c i cirka 30 minuter, kakan ska inte vara kladdig, men genom att grädda den långt ner i ugnen förhindras brownisen att bli torr. Skär kakan i så stora bitar du önskar. Går utmärkt att frysa!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0