Kladdkaka Med Vit Blockchoklad
Idag bakade jag en kladdkaka med bitar av vit choklad i. Som alltid - en enkel kaka att göra och inte speciellt tidskrävande. Den blev krämig och god, precis som en kladdkaka ska vara! Om du inte gillar vit choklad kan du enkelt utesluta den eller ersätta med någon annan till exempel ljus- eller mörk block.




Kaka:
50 gram smör
½ dl olja
2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
lite mer än 2 dl vetemjöl
1 nypa salt
4 msk kakao
100 gram vit choklad, grovhackad
1. Smält smöret och blanda ner oljan. Låt svalna. Knäck äggen i en bunke, tillsätt socker och vaniljsocker och vispa detta fluffigt med hjälp av elvisp.
2. Rör ned smörblandningen i äggvispet. Blanda de torra ingredienserna; mjöl, salt och kakao, i en separat bunke innan du rör ner det i äggsmeten..
3. Rör alla ingredienser till en slät smet. Smörj och bröa en rund bakform, häll ner smeten i formen. Tryck sedan ner bitar av den vita grovhackade blockchokladen.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen för att förhindra att den blir "sockerkakig"och torr utan istället bli kladdig. Ugnen ska vara 175°c och kakan ska gräddas i cirka 15 minuter. Prova med en sticka, den ska vara kladdig.
½ dl olja
2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
lite mer än 2 dl vetemjöl
1 nypa salt
4 msk kakao
100 gram vit choklad, grovhackad
1. Smält smöret och blanda ner oljan. Låt svalna. Knäck äggen i en bunke, tillsätt socker och vaniljsocker och vispa detta fluffigt med hjälp av elvisp.
2. Rör ned smörblandningen i äggvispet. Blanda de torra ingredienserna; mjöl, salt och kakao, i en separat bunke innan du rör ner det i äggsmeten..
3. Rör alla ingredienser till en slät smet. Smörj och bröa en rund bakform, häll ner smeten i formen. Tryck sedan ner bitar av den vita grovhackade blockchokladen.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen för att förhindra att den blir "sockerkakig"och torr utan istället bli kladdig. Ugnen ska vara 175°c och kakan ska gräddas i cirka 15 minuter. Prova med en sticka, den ska vara kladdig.
Kommentarer
Trackback