Hallonmuffins

Dessa muffins bakade jag i början på veckan. De är härliga med allt man egentligen kan önska sig; hallon, vaniljkräm och smulpajsströssel. Jag använde mig av frysta hallon och de funkade bra. Fylldes av en sommarkänsla när jag gjorde dessa och de var lite somriga även i smaken.

 


TILL CIRKA 15 MEDELSTORA MUFFINS


Muffinssmet:

75 gram smör

3 ägg

2 dl strösocker

6 dl vetemjöl

1 msk bakpulver

1 1/2 dl mjölk

 

Fyllning:

1 1/2 dl Kesella vanilj

ca 150 gram (3 dl) hallon, frysta eller färska

 

Strössel:

1 1/2 dl vetemjöl

3/4 dl strösocker

1 nypa salt

75 gram smör, kallt

 

1. Börja med strösslet: Blanda mjöl, socker och salt. Tillsätt det kalla smöret i mindre bitar. Fördela smörtet med fingrarna i mjölblandningen och nyp ihop massan till grova smulor. Låt stå i kallt medan du gör muffinssmeten.

2. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten tillsammans med mjölken. Tillsätt smöret, och rör till en jämn smet.

3. Fördela smeten i formar, men fyll dem inte mer än till hälften, de kommer att rinna över annars. Lägg en klick Kesella i varje form och tryck därefter ner lite hallon, 3-5 st per form.

4. Fördela strösslet överst och grädda muffinsen i mitten av ungen i 200°c i cirka 25 minuter. Om du använder färska hallon - minska gräddningstiden en aning. Om du har en muffinsplåt, använd med fördel denna så muffinsen håller en bra form.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0