Chokladmuffins Med Chokladkräm
Dessa muffins är min vän Karins favoriter. De är enkla att göra och samtidigt väldigt goda att äta. Låt dem gärna stå en stund i kylen eller i frysen innan servenring - de är godast när de är lite kalla. De blir även krämigare genom att stå i frysen. Var noga med att de inte är förlänge i ugnen så att de blir torra: de ska vara lite kladdiga, då är de som godast!
TILL CIRKA 20 NORMALSTORA MUFFINS
Muffins:
2 ägg, gärna ekologiska
3 dl socker
1.5 tsk vaniljsocker
1 kmr salt
4 msk kakao
1.5 dl vetemjöl
100 gram smält smör eller margarin
Chokladkräm:
50 gram smält margarin
4 msk socker
2 tsk mjöl
2 dl grädde
4 msk kakao
- Cocos att strö ovanpå krämen, alternativt strössel
1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop dem torra ingredienserna som därefter blandas ner i smeten. Smält margarin och rör ner i smeten. Blanda till en slät deg och klicka därefter ut i formar. Fyll dem inte mer än 3/4 av formen.
2. Grädda muffinsarna i 200° i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter. Passa dem så att de inte blir torra. Känn gärna med en sticka. Låt svalna.
3. Gör krämen: Smält smöret, tillsätt mjölken och blanda därefter i de torra ingredienserna. Tillsätt därefter grädden. Låt sjuda till krämen tjocknar. Låt krämen svalna en aning.
4. Lägg en klick kräm i den fördjupning som blir i muffinsen. (om du inte får någon - gör ett hål med tummen och fyll med kräm) Strö till sist kokos eller strössel över krämen. Placera i frysen och tag fram ca 5-10 min innan servering!