Pannkakor
Jag tror inte jag har träffat någon som inte gillar pannkakor. Här är receptet på vardagsfavoriten - det är ju så gott och passa när som helst på dagen, som alla mål i princip. Sedan går de att variera i oändlighet med olika tillbehör. Idag tinade jag frysta blåbär och hallon och hade på istället för sylt. Det blev syrligt, friskt och gott!

TILL CIRKA 16 PANNKAKOR
Pannkakor:
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
2 msk smält smör eller margarin
1. Blanda mjöl och salt i en bunke. Häll i hälften av mjölken under omrörning och vispa till en slät smet.
Tillsätt resten av mjölken och därefter äggen och det smälta smöret. Rör tills allt blandats. Låt därefter smeten svälla en stund, gärna 30 minuter. Att smeten får stå och vila gör att kakorna blir lättare att hantera och att grädda.
2. Värm stekpannan så att de är varm innan du börjar att grädda dina pannkakor, det är viktig eftersom smeten ska reagera så fort den hälls i pannan. I och med att det är så mycket smör i smeten behövs inte något stekfett om du använder en teflonpanna, men känner du att det fastna kan du lägga i en klick smör i pannan innan. När pannkakan är gräddad och torr på ovansidan är det dags att vända den. Grädda på medelvärme tills de fått den färg du önskar.
Kommentarer
Trackback