Kladdkakemuffins med kolakräm
Dessa muffins är goda och enkla; och de är verkligen kladdiga! Ett tips är att alltid servera dem kylda - då är de som godast! Ett annat tips är att göra dubbel sats av muffinsarna då det kan bli väldigt mycket kräm. (dubbel sats muffins = 1 sats kräm)

TILL CIRKA 15 STYCKEN
Muffins:
100 gram smör
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1.5 dl vetemjöl
1 nypa salt
3-4 msk kakao
2 st
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1.5 dl vetemjöl
1 nypa salt
3-4 msk kakao
2 st
Kolakräm:
100 gram smör
4 msk strösocker
4 msk strösocker
1-2 msk kakao
2 tsk vetemjöl
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 tsk vetemjöl
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2-3 msk ljus sirap
1. Smält smöret i en kastrull. Blanda ihop socker, vaniljsocker, vetemjöl, salt och kakao i en separat bunke. Blanda runt med en slev eller slickepott.
2. Tillsätt äggen och rör om. Blanda till sist ner smöret och rör sedan till en jämn smet. Klicka ut smeten i formar, använd gärna en muffinsplåt om du har det. Fyll formarna knappt till hälften.
3. Grädda muffinsarna mitt i ungen i 160°c i cirka 15 minuter. De ska fortfarande vara lite kladdiga när de tas ut.
2. Tillsätt äggen och rör om. Blanda till sist ner smöret och rör sedan till en jämn smet. Klicka ut smeten i formar, använd gärna en muffinsplåt om du har det. Fyll formarna knappt till hälften.
3. Grädda muffinsarna mitt i ungen i 160°c i cirka 15 minuter. De ska fortfarande vara lite kladdiga när de tas ut.
4. Gör kolakrämen medan muffinsarna gräddas i ugnen: Smält smöret i en kastrull. Blanda sedan ner alla de övriga ingredienserna och låt sjuda i ca 15 minuter. Tillsätt mer mjöl ifall krämen inte blir tillräkligt tjock. Häll en klick kräm på muffinsarna direkt när de kommer ut ur ugnen medan de är varma. Låt svalna och servera väl kyld.
Kommentarer
Trackback